sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Korttikuvasto valmistuu

Heippa taas!
Olen väsännyt korttikuvastoa ja nyt on rakenne kunnossa - tulosta voi käydä tutkailemassa "Selaile kortteja" sivulla.
Kortteja voi selailla kahdella tavalla. Pelkästään kuvien selailu on nopeampi tapa selata kaikki kortit ja saada yleiskuva korteista. Kuvien selailussa voi myös zoomata kuvia suuremmaksi. Korttishow käynnistää selailun, jossa on korttien kuvien lisäksi selitys kustakin kortista.
No... ne selitykset puuttuvat vielä ja siinäpä onkin seuraava valtava urakka.
Suunnitteilla on myös korttitekniikat-sivu. Se vaatii vielä vähän mietintää.

Laitoin tuohon vasempaan laitaan linkin, josta pääsee selailemaan uusimmat kortit - käypä kurkkaamassa. Uusimmat kortit linkin takaa löytyy jatkossa aina uudet kortit noin kuukauden ajalta. Sen jälkeen ne näkyvät normaalisti muiden korttien joukossa korttikuvastossa.

Lähestyvän äitinpäivän kunniaksi syntyi ajatus kahdesta sydämestä, jotka on sidottu yhteen nauhalla. Tämmöinen siitä syntyi:


Stanssilla leikatut sydämet on kohokuvioitu ja kiinnitetty 3D-tarrapaloilla pohjaan, jonka suunnittelin tietokoneella. Lisäksi stanssattu lintuhäkki ja lintu. Muitakin kortti-ideoita äitienpäivään löytyy korttikuvastosta.

Kasa paperikukkia odottaa kortti-ideaa. Jostain syystä paperikukkien teko on minulle aina haastavaa. En oikein saa koskaan tehtyä niistä ihan sellaisia kuin toivoisin.

Nämä tein valkoisesta melko paksusta mulperipaperista. Leikkasin stanssilla kolmen kokoisia kukkia, värjäsin niitä  Distressin musteilla käyttäen sormituputinta. Rutistin jokaisen kukan palloksi ja oioin. Lopuksi ompelin 3 - 5 kerrosta yhteen ja lisäsin samalla napin keskelle. Terälehtien väliin liimasin kiiltävästä kartongista käsileikkurilla leikattuja lehtiä. Lopuksi suihkutin päälle askartelulakkaa. Toivon, että lakan avulla kukat säilyttäisivät paremmin muotonsa, koska paperi on niin pehmeää. Luulen, että vielä parempi järjestys olisi lakata terälehdet ennen kukkien kokoamista.


Keväällä on paljon juhlan aiheita. Kohta juhlitaan taas ylioppilaita. Tässäpä ideaa kortiksi ylioppilastytölle:
Korttirintamalla on seuraavaksi tulossa ainakin orvokkikortteja ja hääkortteja, joihin aion käyttää juuri hankkimiani hääaiheisia 3D-kuvia. Myös uudet ihanat meriaiheiset leimasimet odottavat pääsyä käyttöön - en kerta kaikkiaan voi vastustaa meriaihetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti